Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

φεστιβάλ


Το Ψ στο Hellas Film Box Berlin

Φεστιβάλ | 18-12-2015 10:26Το Ψ [Psy] επιλέχθηκε ανάμεσα στις καλύτερες ελληνικές ταινίες και ταξιδεύει στο Βερολίνο 21 - 24 Ιανουαρίου 2016. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και τις επιλογές του Hellas FilmBox Berlin.

Το HELLAS FILMBOX BERLIN είναι ένα ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2015 με στόχο να φέρει σε επαφή το γερμανικό κοινό με τη σύγχρονη και καλλιτεχνικά αξιόλογη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας. Ο κινηματογράφος ως μέσο είναι σε θέση να συνεισφέρει ιδανικά σε μια ενδότερη κατανόηση της ελληνικής κουλτούρας εν γένει και σε αυτήν αποσκοπεί το παραπάνω εγχείρημα.

Το HELLAS FILMBOX BERLIN σκοπεύει να αποτελέσει χώρο έκφρασης για το «Νέο Ελληνικό Σινεμά», ώστε να αναδείξει μέσω της κινηματογραφικής τέχνης πτυχές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτήν, όπως επίσης και των αντιφατικών και ανεξερεύνητων χαρακτηριστικών της. Μέσα από τη ματιά των δημιουργών, η χώρα λαμβάνει πλέον ριζικά διαφορετικό πρόσημο θεώρησης από εκείνο που της επιβάλλουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς μετατρέπεται σε βίωμα έντονο και αδιαμεσολάβητο. Ο ελληνικός κινηματογράφος εμβαθύνει ουσιαστικά εκεί όπου η γερμανική ειδησεογραφία αδυνατεί να εισχωρήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, αντιλαμβάνεται το HELLAS FILMBOX BERLIN ως προτεραιότητά του την προβολή και υποστήριξη νέων και πρωτότυπων κινηματογραφικών ειδών από το χώρο της τέχνης, του animation και του πειραματικού σινεμά, δημιουργώντας για το λόγο αυτό το ξεχωριστό τμήμα «Νέα Οράματα».

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: http://www.hellasfilmbox.de/programm/Επιστροφή